Naslovnica Upisi u srednju školu Božićnica će biti isplaćena 23.12.2016.

Božićnica će biti isplaćena 23.12.2016.

Božićnica

Nakon mnogobrojnih upita, napokon smo saznali i datum isplate božićnice u svim školskim ustanovama. Danas je MZO potvrdilo da će božićnice biti isplaćene u petak 23.12.2016.

Tako su ipak Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Vlada svim zaposlenima u školama poželjeli sretan Božić i radosnu novu 2017. godinu!

DODATAK vezan za isplatu božićnice 2017.:

Poštovani,
sukladno mišljenju Ministarstva financija božićnica se može izvršiti i u gotovu novcu. Nadalje, mišljenjem Ministarstva pravosuđa skrenuta je pozornost na razlikovanje situacije kada je ovrha određena samo (isključivo) na plaći, od situacije kada je ovrha određena općenito na imovini ili na plaći i drugim stalnim novčanim primanjima (ili slično). Naime, ako je ovrha određena općenito na imovini ili na plaći i drugim stalnim novčanim primanjima (što podrazumijeva i plaću i božićnicu) poslodavac je dužan božićnicu isplatiti na račun kojega je ovrhovoditelj naveo u rješenju o ovrsi, odnosno, poslodavcu je zabranjeno radniku ispuniti novčanu tražbinu – što podrazumijeva i zabranu isplate božićnice radniku. Slijedom navedenoga u privitku Vam dostavljamo predmetna mišljenja Ministarstva financija i Ministarstva pravosuđa.
Sukladno naprijed navedenom, molimo vas da predmetna mišljenja uvažite prilikom izrade obračuna za isplatu božićnice te, ukoliko ustanovite da postoje zaposlenici koji ostvaruju pravo na isplatu u gotovini, da za iste predvidite isplatu na žiro račun ustanove.
S poštovanjem,
Sektor za financije
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Datum isplate BOŽIĆNICE
Datum isplate BOŽIĆNICE