Upisi HR U Srednju Raspored Kalendar Kalkulator Plaće 2018 BMI
Školski portal koji donosi sve informacije o Upisima u srednju školu 2017/2018 * Kalkulatori bodova i plaće, e-dnevnik, kalendar, pravilnici. BMI kalkulator

Božićnica, regres i osnovica dogovorena. Ostaje još prijevoz!

Pregovori za TKU se nastavljaju...

Božićnica u 2017. i regres u 2018. bit će isplaćeni u iznosu od 1250 Kn

Vremenik natjecanja i smotri u 2017 2018
Vremenik natjecanja i smotri u 2017 2018

Vlada i sindikati javnih službi ,načelno, su dogovorili da će prava zaposlenika u javnim službama regulirati kroz Temeljni kolektivni ugovor (TKU) koji će vrijediti godinu dana. Većina stvari ostaje nepromijenjena pa će tako javnim službenicima bit isplaćena božićnica u 2017. godini, te regres u 2018. Vlada je odbila zahtjev sindikata za povećanjem osnovice za više od 15 posto. Jedino što je već dogovoreno povećanje osnovice za isplatu plaće za 2% u prosincu i tako ju izjednačiti s državnim službenicima te će u 2018. iznositi 5 431.54 kn.

Pregovora se još o osnovici, naknadi za prijevoz i povlaštenim otpremninama

Pregovori se na inzistiranje nekolicine sindikata nastavljaju. U nekoliko sljedećih tjedana trebalo bi dogovoriti kvalitetnije rješenje za plaćanje prijevoza. Predstavnici Vlade su pristali pregovarati o prijevozu, ali to nikako još ne znači da postoji i spremnost za dogovor. Odnosno moguće je samo raspodjela financija s jedne na drugu stranu što nikako ne može dovesti do poboljšanja plaćanja troškova prijevoza.

Kako se piše i što sve treba imati dobar zapisnik?
Kako se piše i što sve treba imati dobar zapisnik?

U pregovorima o osnovici će se teško pomaći dalje od obećanih 2% u prosincu. To bi značilo povećanje osnovice i državnim službama s kojima je Vlada pak postigla dogovor. Nastavak pregovora je u petak.

Ako ovako ostane očito je da je Vlada postigla svoj cilj (božićnicu i regres su doveli u pitanje) i nije došlo do povećanja planiranih rashoda. Pitanje je samo jesu li sindikati postigli svoj cilj!?

Božićnica za učitelje školama u 2017. iznosi 1250 Kn
Božićnica za učitelje školama u 2017. iznosi 1250 Kn

Leave A Reply

Your email address will not be published.