Kategorije: PlaćaUpis u srednje škole 2018/2019 godineZakoni i pravilnici i sve vezano uz obrazovanje 2016/2017

Božićnica, regres i osnovica dogovorena. Ostaje još prijevoz!

Božićnica u 2017. i regres u 2018. bit će isplaćeni u iznosu od 1250 Kn

Kalkulator JUBILARNE NAGRADE za javne i državne službenike

Vlada i sindikati javnih službi ,načelno, su dogovorili da će prava zaposlenika u javnim službama regulirati kroz Temeljni kolektivni ugovor (TKU) koji će vrijediti godinu dana. Većina stvari ostaje nepromijenjena pa će tako javnim službenicima bit isplaćena božićnica u 2017. godini, te regres u 2018. Vlada je odbila zahtjev sindikata za povećanjem osnovice za više od 15 posto. Jedino što je već dogovoreno povećanje osnovice za isplatu plaće za 2% u prosincu i tako ju izjednačiti s državnim službenicima te će u 2018. iznositi 5 431.54 kn.

Pregovora se još o osnovici, naknadi za prijevoz i povlaštenim otpremninama

Pregovori se na inzistiranje nekolicine sindikata nastavljaju. U nekoliko sljedećih tjedana trebalo bi dogovoriti kvalitetnije rješenje za plaćanje prijevoza. Predstavnici Vlade su pristali pregovarati o prijevozu, ali to nikako još ne znači da postoji i spremnost za dogovor. Odnosno moguće je samo raspodjela financija s jedne na drugu stranu što nikako ne može dovesti do poboljšanja plaćanja troškova prijevoza.

Kako se piše i što sve treba imati dobar zapisnik?

U pregovorima o osnovici će se teško pomaći dalje od obećanih 2% u prosincu. To bi značilo povećanje osnovice i državnim službama s kojima je Vlada pak postigla dogovor. Nastavak pregovora je u petak.

Ako ovako ostane očito je da je Vlada postigla svoj cilj (božićnicu i regres su doveli u pitanje) i nije došlo do povećanja planiranih rashoda. Pitanje je samo jesu li sindikati postigli svoj cilj!?

Božićnica za učitelje školama u 2017. iznosi 1250 Kn

Prethodni članci

Isplata plaće za veljaču bit će u petak 9. ožujka 2018.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je danas odobrilo sredstva za isplatu plaće zaposlenicima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova za…

2 tjedana prije

Konstituirano zajedničko Povjerenstvo za tumačenje TKU-a! Gdje i kako slati upit za tumačenje.

Upiti za tumačenje zaprimaju se na adresi Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb odnosno na…

4 tjedana prije

Dan sigurnijeg interneta: Internet kviz s vrijednim nagradama

Kviz se provodi u utorak, 06. veljače 2018. 09:00 - 19:00 sati

1 mjeseca prije

PRESEDAN Sud je bezrezervno povjerovao nastavnicima!

Sud je bezrezervno povjerovao nastavnicima, budući da dugi niz godina rade u školi i zbog čega, smatra sud, zaslužuju povjerenje.

2 mjeseci prije

Neka Vam je SRETNA I USPJEŠNA 2018. godina!

Sretnu i uspješnu 2018. godinu želi vam portal ucenici.com

2 mjeseci prije

Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama 2017

Ugovorena osnovica plaće u visini od 5421,54 kune s primjenom od 1. studenoga i naknada za prijevoz, koja je povećana s 0,75 kuna…

2 mjeseci prije