Damir Jelić novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta?

Advertisement

Kadrovska križaljka koalicijske vlade HDZ-a i Mosta na čelu s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem trebala bi biti u potpunosti gotova do kraja idućeg tjedna. No svakako najzanimljivije pitanje za sve obrazovne radnike je: Tko će biti novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta? To ime je jako bitno jer će sindikati s njime i novom Vladom pregovarati  o TKU za javne službe vrijedi koji vrijedi do prosinca. Prije pregovora o novom kolektivnom ugovoru morat će se razgovarati i o sporazumu o rastu osnovice u državnim i javnim službama, ali i postupnom rastu plaća u javnim službama kako bi se VSS početnik plaćom približio prosjeku privrede.

Prema prvim informacijama najvjerojatniji kandidat je Damir Jelić. Treba napomenuti kako je Jelić i prošli put figurirao kao sigurni ministar obrazovanja, a na koncu je na to mjesto imenovan Predrag Šustar.

Advertisement

Tko je Damir Jelić?

Damir Jelić novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta
Damir Jelić novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta

Damir Jelić je rođen 1972. godine u Zagrebu. Po završetku karlovačke Gimnazije, obrazovanje nastavlja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je diplomirao kroatistiku 1996. godine. Desetak godina radi u obrazovnom sustavu, a isto toliko bavi se aktivno politikom. Dobrovoljni je darivatelj krvi, dvadesetak godina igrao je rukomet i bavio se filmskom pedagogijom. Dužnost gradonačelnika Karlovca preuzeo je 2007., a na izborima za lokalnu samoupravu 2009. opet je izabran za gradonačelnika. (preuzeto s službenih stranica grada Karlovca)

Advertisement
Advertisement
Kategorije Nekategorizirano