Datumi upisa učenika na Ljetnom upisnom roku 2019. godine

Advertisement

U skladu s prijedlogom Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. prve prijave kandidata u sustav NISpuSŠ započinju u ponedjeljak 27. svibnja 2019. godine iza 12:00 sati. 

Kalkulator bodova za upis u srednju školu 2019./2020.
Kalkulator bodova za upis u srednju školu 2019./2020.

Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na kojega kandidat želi da mu bude dostavljen SMS s PIN-om. Nakon što zaprimi PIN, kandidat pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene, a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke.

Advertisement

Sve detaljne informacije oko prijave u sustav imate u Često postavljenim pitanjima i Korisničkim uputama pri dnu ove stranice i u izborniku plutajućih gumbi na lijevoj strani ekrana. U slučaju nepravilnosti u podacima (adresa, ime roditelja, ocjene iz prijašnjih razreda) potrebno se javiti svom razredniku.

U Narodnim novinama bit će objavljena je Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020.

Advertisement

Sastavni dio Odluke je struktura razrednih odjela i broja učenika po programima, i to:

  1. Struktura upisa učenika za škole kojima je osnivač Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave te jedinice područne (regionalne) samouprave;
  2. Struktura upisa za škole čiji su osnivači vjerske zajednice s pravom javnosti;
  3. Struktura upisa za škole čiji su osnivači pravne ili fizičke osobe.

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. i struktura upisa mogu se preuzeti na poveznici: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2018_05_47_899.html

Advertisement

Datumi upisa učenika na Ljetnom upisnom roku 2019. godine

Učenici se prijavljuju i upisuju u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. elektroničkim načinom putem mrežne stranice www.upisi.hr.

Učenici će se prijavljivati za upis i upisivati u ljetnom i jesenskom upisnom roku.

Advertisement
Advertisement
Kategorije Nekategorizirano