Dnevnik prosvjetnog radnika…

  Advertisement

  DNEVNIK PROSVJETNOG RADNIKA

  Kolovoz 2023.

  Sutra punim 67 godina. Bole me kosti, imao sam dva infarkta, imam tri stenta. Danas sam održao redovnih 17 sati. Morao sam u 61. upisati još jedan fakultet, pa sada predajem 6 predmeta. U školi od 836 učenika, radi nas dvanaestoro. Žena me je napustila prije četiri godine. Kaže – nit me viđa, nit donosim pare u kuću. I je tako. Sve što zaradim dajem na stručno usavršavanje na koje idem tri vikenda mjesečno. Ako i pretekne nešto novca, to dajem za papir, toner, popravak računala i printera. Svakoga tjedna doma isprintam oko 320 stranica izvješća i 450 stranica nastavnog materijala.

  Advertisement

  Neka. Nije mi teško i ne žalim. Ja bar imam posao.

  Napokon sam svladao tehniku brzog spavanja. Sada spavam osam sati za tri sata. Taj seminar nam je platila država. Bio sam i na seminaru Kako skuhati ručak za dva dana za 20 kuna, ali to mi ni ranije nije bio problem.

  Advertisement

  I da ne pomislite da se žalim – ne, nikako! Ja bar imam posao.

  Dvevnik prosvjetnog radnika, malo smijeha u ove teške dane
  Dnevnik prosvjetnog radnika

  Svakog jutra se prvo pomolim za zdravlje ministra koji mi je omogućio da radim i doprinosim našoj domovini da izađe iz krize. Kažu da neće još dugo potrajati ta kriza – 12-13 godina maksimalno! To me raduje. Danas sam imao nastavu kod šesnaestogodišnjaka. Više ih ne dijelimo po razredima nego po godištu, da se oni što su ponavljali ne bi osjećali diskriminirano. Na satu su mi bila četri učenika, od njih 28. Ostali su imali neka posla, neka, djeca su i trebaju imati posla. Nazočni su danas birali što će učiti i koje ocjene žele da im upišem. Divni su ti mladi ljudi. Tako samostalni! Nakon nastave sam morao obići one odsutne i dostaviti im testove pa će mi ih vratiti, kada ih popune, kada stignu. Mladi su oni, imaju razne interese i mi za to moramo imati razumijevanja. Večeras radim i treću smjenu. Mijenjam kolegicu koja je jučer slomila kuk. Kaže, sutra će u školu, ali danas nikako ne može. Treću smjenu su nam uveli nakon štrajka roditelja kad su se žalili što se njihovom djecom nitko ne bavi navečer pa samo gledaju televiziju i igraju igrice.

  Advertisement

  Nemojte, molim vas, pomisliti da se žalim! Ne, nikako! Presretan sam što radim u školi, kako je lijepo raditi s mladima. Žao mi je što do penzije imam još samo 17 godina.

  Advertisement