Evidencijski list za dopunsku nastavu

Evidencijski list za dopunsku nastavu

Version
Download 2053
Total Views 5677
Stock
File Size 22.70 KB
File Type docx
Create Date 24. rujna 2015.
Last Updated 24. rujna 2015.
OBRAZAC Evidencijski list za dopunsku nastavu

Evidencijski list za dopunsku nastavu

Evidencijski list za dopunsku nastavu u Wordu! Portal ucenici.com je za učitelje izradio službeni obrazac za vođenje evidencije učenika na dopunskoj nastavi. Preuzmite i uredite kako vam odgovara!

Evidencijski list za dopunsku nastavu slika
Evidencijski list za dopunsku nastavu slika

Dopunska nastava je sredstvo pedagoške intervencije u situacijama u kojima se postupcima redovne nastave ne može postići zadovoljavajuće rezultate jednog dijela učenika.

organizira se uz redovnu nastavu za učenike koji u redovnoj nastavi teže svladavaju dijelove propisanog programa, pa im je potrebna dopunska pomoć radi normalnog napredovanja u redovnoj nastavi.

Cilj joj je nadoknaditi gubitke u znanju ili vještinama, te tako osposobiti učenika za uspješno učenje matematike. Za praćenje napretka i evidenciju dolazaka ovdje možete preuzeti Evidencijski list za dopunsku nastavu u Wordu!

Organizira se prema potrebi, a koliko će trajati i koji će učenici biti uključeni varira tijekom godine. Učenik može biti uključen u dopunsku nastavu jednokratno, kroz dulji vremenski period ili povremeno. Program redovne nastave ujedno je i program dopunske.

Praznine koje se pokazuju u redovnoj nastavi onemogućuju učeniku daljnje napredovanje, pa se popunjavaju povremenom dopunskom nastavom. Problemi učenika koji trebaju dopunsku nastavu veoma su različiti: psiho-motoričke smetnje, dulji izostanci s nastave, problemi emotivne prirode, neadekvatni uvjeti učenja kod kuće,…

Dopunska je nastava potrebna i učenicima koji nemaju potrebno samopouzdanje ili nisu dovoljno motivirani za rad na matematici.

Za kvalitetnu organizaciju dopunske nastave preporučena je i suradnja učitelja istih razreda, na način da osmisle zajedničke pristupe problemima. Time se omogućuje da se određeni učitelj koncentrira na djecu sa sličnim poteškoćama (iz više razreda), da se prenose pozitivna iskustva učitelja, da udruže materijalnu osnovicu rada (knjige, didaktička sredstva i sl.) i drugo.

  1. Identifikacija učenika kojima je pomoć potrebna i postavljanje dijagnoze (pobliže ispitivanje učenikovih poteškoća i traženje uzroka njihove pojave).
  2. Identificiranje matematičkih sadržaja koje učenik nije usvojio.
  3. Izrada programa za svakog učenika uključenog u dopunsku nastavu u pismenoj formi.
  4. Praćenje i kontroliranje daljnjeg učenikovog napretka u dopunskoj i redovnoj nastavi

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.