Upisi HR U Srednju Raspored Kalendar Kalkulator Plaće 2018 BMI
Školski portal koji donosi sve informacije o Upisima u srednju školu 2017/2018 * Kalkulatori bodova i plaće, e-dnevnik, kalendar, pravilnici. BMI kalkulator

Evidencijski list za dopunsku nastavu

Evidencijski list za dopunsku nastavu

Version
Download1698
Stock
File Size22.70 KB
Create Date24.09.2015.
OBRAZAC Evidencijski list za dopunsku nastavu

Evidencijski list za dopunsku nastavu

Evidencijski list za dopunsku nastavu u Wordu! Portal ucenici.com je za učitelje izradio službeni obrazac za vođenje evidencije učenika na dopunskoj nastavi. Preuzmite i uredite kako vam odgovara!

Evidencijski list za dopunsku nastavu slika
Evidencijski list za dopunsku nastavu slika

Dopunska nastava je sredstvo pedagoške intervencije u situacijama u kojima se postupcima redovne nastave ne može postići zadovoljavajuće rezultate jednog dijela učenika.

organizira se uz redovnu nastavu za učenike koji u redovnoj nastavi teže svladavaju dijelove propisanog programa, pa im je potrebna dopunska pomoć radi normalnog napredovanja u redovnoj nastavi.

Cilj joj je nadoknaditi gubitke u znanju ili vještinama, te tako osposobiti učenika za uspješno učenje matematike. Za praćenje napretka i evidenciju dolazaka ovdje možete preuzeti Evidencijski list za dopunsku nastavu u Wordu!

Organizira se prema potrebi, a koliko će trajati i koji će učenici biti uključeni varira tijekom godine. Učenik može biti uključen u dopunsku nastavu jednokratno, kroz dulji vremenski period ili povremeno. Program redovne nastave ujedno je i program dopunske.

Praznine koje se pokazuju u redovnoj nastavi onemogućuju učeniku daljnje napredovanje, pa se popunjavaju povremenom dopunskom nastavom. Problemi učenika koji trebaju dopunsku nastavu veoma su različiti: psiho-motoričke smetnje, dulji izostanci s nastave, problemi emotivne prirode, neadekvatni uvjeti učenja kod kuće,…

Dopunska je nastava potrebna i učenicima koji nemaju potrebno samopouzdanje ili nisu dovoljno motivirani za rad na matematici.

Za kvalitetnu organizaciju dopunske nastave preporučena je i suradnja učitelja istih razreda, na način da osmisle zajedničke pristupe problemima. Time se omogućuje da se određeni učitelj koncentrira na djecu sa sličnim poteškoćama (iz više razreda), da se prenose pozitivna iskustva učitelja, da udruže materijalnu osnovicu rada (knjige, didaktička sredstva i sl.) i drugo.

  1. Identifikacija učenika kojima je pomoć potrebna i postavljanje dijagnoze (pobliže ispitivanje učenikovih poteškoća i traženje uzroka njihove pojave).
  2. Identificiranje matematičkih sadržaja koje učenik nije usvojio.
  3. Izrada programa za svakog učenika uključenog u dopunsku nastavu u pismenoj formi.
  4. Praćenje i kontroliranje daljnjeg učenikovog napretka u dopunskoj i redovnoj nastavi

Leave A Reply

Your email address will not be published.