Utorak , 28. ožujak 2017.
Home / File / Evidencijski list za dopunsku nastavu
Evidencijski list za dopunsku nastavu
Evidencijski list za dopunsku nastavu

Evidencijski list za dopunsku nastavu

Evidencijski list za dopunsku nastavu

Download1057
Stock
File Size22.70 KB
Create Date24.09.2015.
OBRAZAC Evidencijski list za dopunsku nastavu

Evidencijski list za dopunsku nastavu

Evidencijski list za dopunsku nastavu u Wordu! Portal ucenici.com je za učitelje izradio službeni obrazac za vođenje evidencije učenika na dopunskoj nastavi. Preuzmite i uredite kako vam odgovara!

Evidencijski list za dopunsku nastavu slika
Evidencijski list za dopunsku nastavu slika

Evidencijski list za dopunsku nastavu u Wordu!

Dopunska nastava je sredstvo pedagoške intervencije u situacijama u kojima se postupcima redovne nastave ne može postići zadovoljavajuće rezultate jednog dijela učenika.

organizira se uz redovnu nastavu za učenike koji u redovnoj nastavi teže svladavaju dijelove propisanog programa, pa im je potrebna dopunska pomoć radi normalnog napredovanja u redovnoj nastavi.

Cilj joj je nadoknaditi gubitke u znanju ili vještinama, te tako osposobiti učenika za uspješno učenje matematike. Za praćenje napretka i evidenciju dolazaka ovdje možete preuzeti Evidencijski list za dopunsku nastavu u Wordu!

Organizira se prema potrebi, a koliko će trajati i koji će učenici biti uključeni varira tijekom godine. Učenik može biti uključen u dopunsku nastavu jednokratno, kroz dulji vremenski period ili povremeno. Program redovne nastave ujedno je i program dopunske.

Praznine koje se pokazuju u redovnoj nastavi onemogućuju učeniku daljnje napredovanje, pa se popunjavaju povremenom dopunskom nastavom. Problemi učenika koji trebaju dopunsku nastavu veoma su različiti: psiho-motoričke smetnje, dulji izostanci s nastave, problemi emotivne prirode, neadekvatni uvjeti učenja kod kuće,…

Dopunska je nastava potrebna i učenicima koji nemaju potrebno samopouzdanje ili nisu dovoljno motivirani za rad na matematici.

Za kvalitetnu organizaciju dopunske nastave preporučena je i suradnja učitelja istih razreda, na način da osmisle zajedničke pristupe problemima. Time se omogućuje da se određeni učitelj koncentrira na djecu sa sličnim poteškoćama (iz više razreda), da se prenose pozitivna iskustva učitelja, da udruže materijalnu osnovicu rada (knjige, didaktička sredstva i sl.) i drugo.

  1. Identifikacija učenika kojima je pomoć potrebna i postavljanje dijagnoze (pobliže ispitivanje učenikovih poteškoća i traženje uzroka njihove pojave).
  2. Identificiranje matematičkih sadržaja koje učenik nije usvojio.
  3. Izrada programa za svakog učenika uključenog u dopunsku nastavu u pismenoj formi.
  4. Praćenje i kontroliranje daljnjeg učenikovog napretka u dopunskoj i redovnoj nastavi

Check Also

Kako se piše i što sve treba imati dobar zapisnik?

Kako se piše i što sve treba imati dobar zapisnik?

Download0 Stock∞ File Size Create Date19.03.2017. Download Zatrpani među papirima Najčešća pogreška i propust u radu učitelja …

Peticija za besplatne knjige svim učenicima u Karlovačkoj županiji

Peticija za besplatne udžbenike svim učenicima u Karlovačkoj županiji

Download0 Stock∞ File Size Create Date17.03.2017. Download Za ponedjeljak, 20.3.2017., je najavljen početak potpisivanja peticije …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *