Naslovnica Srednja škola E-Škole dobile zeleno svjetlo. “To je prioritet!”

E-Škole dobile zeleno svjetlo. “To je prioritet!”

E-Škole dobile zeleno svjetlo

Vijeće za državnu informatizaciju, odobrilo je dio natječaja u okviru CARNetovog EU projekta E-Škole. Iz Vlade poručuju kako je riječ o odluci koja je donesena na sjednici toga vijeća. Ipak su E-Škole dobile zeleno svjetlo.

“To je jedan je od prioriteta i strateških projekata ove Vlade.”, pojašnjavaju iz Vlade. Dodaju da se kroz rad Vijeća definiraju strateški projekti, a jedan od njih su i  e-Škole. Ostali strateški projekti su e-Građani i e-Poduzetnici. Cilj povećati transparentnost javne nabave u državnom IT-u.

Odgoda projekta E-škole - E-Škole dobile zeleno svjetlo
Odgoda projekta E-škole

“Na ovaj način uvest će se globalni standardi, ali i povećati transparentnost sustava javne nabave te se očekuju znatne uštede i ubrzanje realizacije projekata”, poručuju iz Vlade. Već raspisani natječaj za e-Škole Vlada je prvo  poništila, jer sve nabave veće od 2,5 milijuna kuna u državnu informacijsku infrastrukturu mora odobriti novo Vijeće. Od šest podnatječaja, najmanji je bio od 2,5 milijuna kuna za repozitorij, a najveći od 47 milijuna kuna za nabavu opreme i edukaciju nastavnika.