Home Srednja škola eLektire!

eLektire!

Na stranicama eLektire nalaze se cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i šire, besplatno su dostupna učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima. Već je postavljeno oko 300 knjiga, te obilje multimedijskih sadržaja, kao što su zvučni zapisi i video materijali.

Projekt eLektire je nastao na inicijativuMinistarstva znanosti, obrazovanja i športa, a realiziraju ga CARNet i Bulaja naklada.

Za pristup sadržaju morate se prijaviti svojim[email protected] elektroničkim identitetom, kojega ste dobili u svojoj školi ili ustanovi.

Ako ne znate koja je vaša korisnička oznaka ili zaporka, obratite se administratoru elektroničkog (LDAP) imenika vaše škole ili matične ustanove. Tko je administrator u vašoj školi možete provjeriti OVDJE.

eLektire

Naravno da postoje stranice na kojima imaju već napisane lektire za školu. Nije loše i to pročitati, ali svakako pročitajte i knjigu koju trebate!! Ovdje se nalaze neke od stranica na kojima možete pronaći napisane (gotove) lektire:

http://lektirko.blogspot.com/

http://lektire.mojfaks.com/

https://www.lektire.hr/

http://www.lektire.org/