Granski kolektivnivni ugovori za OŠ i SŠ nisu potpisani!

Iako se potpisivanje ugovora najavljivalo za danas (Petak 31.3.2017.) zbog proceduralnih razloga Vlada danas ipak neće donijeti odluku o potpisivanju, nego tek na idućoj sjednici.
Predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić izjavio je u Osijeku da se 86 posto članstva u osnovnim i 81 posto u srednjim školama izjasnilo za potpisivanje granskih kolektivnih ugovora, ali da sindikat ima velika očekivanja od budućih pregovora.

Prijedlog - Odluka o početku i završetku nastavne godine za 2017 2018
Prijedlog odluke o početku i završetku nastavne godine za 2017./2018.

Stipić je na konferenciji za novinare istaknuo kako su granskim kolektivnim ugovorima zadržana postojeća materijalna prava, ali su očekivanja sindikata velika u pogledu pregovora koji tek trebaju početi, s obzirom da ovi ugovori traju do 1. rujna, s produženom primjenom do 1. prosinca.”Plaće ostaju na postojećoj razini i nema povećanja razine materijalnih prava, pa sindikati u tom dijelu nisu ispunili očekivanja svoga članstva, ali će vrlo brzo dobiti novu priliku jer nam predstoje novi pregovori“, kazao je Stipić.

Granski kolektivnivni ugovori za OŠ i SŠ nisu potpisani!

Izračun plaće učitelja i nastavnika prema koeficijentu 2017. godine
Izračun plaće učitelja i nastavnika prema koeficijentu 2017. godine

Izrazio je zadovoljstvo što će granskim kolektivnim ugovorima biti riješen dosadašnji problem zastupljenosti manjinskih sindikata u županijskim i državnoj komisiji za raspoređivanje tehnoloških viškova, što u Preporodu drže značajnim iskorakom s obzirom da tako rješenje predlažu već godinama.

Iako se potpisivanje kolektivnih ugovora za OŠ i SŠ najavljivalo za petak 31.3.2017. Stipić je rekao da zbog proceduralnih razloga Vlada danas neće donijeti odluku o potpisivanju, nego tek na idućoj sjednici, pa bi ugovori mogli biti potpisani tek u travnju.

HINA 31.03.2017.