I na fakultetima završio štrajk! Srednjoškolci i dalje ustraju!

Na fakultetima završio štrajk

Nezavisni sindikat znanosti i obrazovanja je referendumom članstva odlučio da se štrajk prekida. Preko 76% onih koji su izašli su za štrajk bili su za nastavak štrajka, no kako je izlaznost bila 56%, to nije bilo dovoljno jer je po statutu Sindikata za nastavak potrebno 50% svih članova.

Iako je samo dva dana ranije rekao da će štrajkati ako treba i do Božića, sve se u trenu raspalo.

– Bilo bi dobro da su svi ostali u štrajku, a poručujem srednjoškolskom sindikatu da ustraju jer vjerujem da bi moglo doći do ispunjenja zahtjeva. Što su izbori bliži, to su šanse veće. Mi smo izgubili jer nismo ostvarili naše zahtjeve, ali smo pobijedili jer smo postigli utjecaj na društvo, javnost i politiku, rekao je predsjednik Velikog vijeća Sindikata znanost i visokog obrazovanja Vilim Ribić.

Na pitanje novinara ima li HDZ utjecaj na Sindikat, odgovorio je da u svakoj zemlji ima imbecila.

Članovi Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama nastavljaju sa štrajkom. Oni nisu imali referendum, nego anketiraju škole i došli su do zaključka da je više od 50 posto za štrajk.

– Žao mi je što su ostali odustali, ali naši članovi će ustrajati. Poslali smo Milanoviću prijedlog dodatka granskog kolektivnog ugovora. Ne misle opterećivati trenutačni proračun, niti prva tri mjeseca u sljedećoj godini, nego tek od travnja kada nova Vlada donese proračun kada očekujemo povećanja plaća od 4 posto, rekao je predsjednik Branimir Mihalinec.

Kategorije Nekategorizirano