Upisi HR U Srednju Raspored Kalendar Kalkulator Pla─çe 2018 BMI
Školski portal koji donosi sve informacije o Upisima u srednju školu 2017/2018 * Kalkulatori bodova i plaće, e-dnevnik, kalendar, pravilnici. BMI kalkulator

BMI Kalkulator ­čľę Indeksa Tjelesne Mase za ┼Żene, mu┼íkarce i Djecu

Pomo─çu na┼íeg BMI kalkulatora mo┼żete izra─Źunati svoj Indeks tjelesne mase

Na na┼íim stranicama pomo─çu BMI kalkulatora mo┼żete izra─Źunati svoj Indeks tjelesne mase. On se dobije tako da te┼żinu tijela podijelite s kvadratom visine tijela u metrima. Formula za izra─Źun je ┬áTe┼żina : (visina)┬▓ =┬áBMI

Ovaj BMI kalkulator nije primjeren za izra─Źun indeksa tjelesne mase kod djece.

BMI - tablica Indeks tjelesne mase za mu┼íkarce i ┼żene

BMI tablica Indeksa tjelesne mase za mu┼íkarce i ┼żene

 

 

BMI se ipak ne mo┼że uzeti kao relevantno mjerilo za procjenu debljine i zdravlja pojedina─Źne osobe jer ne uzima u obzir tjelesnu gra─Ĺu pojedinca. BMI ne mo┼że ilustrirati postotak masnog tkiva u odnosu na mi┼íi─çnu ili ko┼ítanu masu, a to su osnovni kriteriji za procjenu je li odre─Ĺena osoba debela ili mr┼íava.
Pojedinci s velikom tjelesnom masom i visokim BMI indeksom ne mogu se automatski kategorizirati kao pretili. Kod sporta┼ía ili krupno gra─Ĺenih ljudi npr., udio mi┼íi─çne i ko┼ítane mase u odnosu na visinu je velik, ali to ne zna─Źi da su debeli.

BMI Kalkulator ­čľę Indeksa Tjelesne Mase za ┼Żene, mu┼íkarce i Djecu

Indeks telesne mase je prili─Źno dobar pokazatelj za osobe od 25 do 65 godina. Ali postoje i odstupanja.┬áUkoliko vam matematika nije ja─Źa strana mo┼żete se poslu┼żiti na┼íim kalkulatorom BMI-a.

BMI (engl. Body Mass Index) je jedan od na─Źina procjene uhranjenosti. Od svih poznatih indeksa, indeks tjelesne mase je naju┼że povezan s koli─Źinom prekomjernog masnog tkiva u ljudskom tijelu. Izra─Źun BMI se temelji na odnosu tjelesne te┼żine i kvadrata visine osobe.

Vrijednosti preporu─Źenog BMI-a iste su za oba spola, on iznosi od 18,5 ÔÇô 24,9 kg/m2 prema klasifikaciji Svjetske zdravstvene organizacije za europsko stanovni┼ítvo.

Za djecu i za mlade indeks tjelesne mase se ra─Źuna prema dobi i spolu

Za djecu (od 2 godine) i za mlade (do 19 godina) se indeks tjelesne mase ra─Źuna prema dobi i spolu i vrlo je specifi─Źan zbog njihovog rasta i razvoja.

Što je percentila?

Za dje─Źake se indeks tjelesne mase BMI ra─Źuna prema dobi i spolu
Za dje─Źake se indeks tjelesne mase BMI ra─Źuna prema dobi i spolu

Nakon ┼íto se indeks tjelesne mase izra─Źuna za djecu i mlade, njegova broj─Źana vrijednost ozna─Źava se na CDC BMI grafikonu rasta za dob (za djevoj─Źice ili dje─Źake) da bi postigao percentilni rang. Percentili su naj─Źe┼í─çe kori┼íteni pokazatelj za procjenu te┼żine i visine djece (grafikon je napravljen na uzoku djece u Sjedinjenim Dr┼żavama). Indeks tjelesne mase na percentilu pokazuje relativni polo┼żaj djeteta me─Ĺu djecom istog spola i dobi. Porast vrijednosti indeksa tjelesne mase na grafikonu pokazuje te┼żinu stanja po kategorija (pothranjnost, normalna te┼żina, prekomjerna te┼żina i pretilost).
BMI za dobne kategorije, te┼żina stanja i odgovaraju─çi percentili prikazani su u sljede─çoj tablici.

Isprintajte ovakav obrazac izra─Źunajte BMI (u na┼íem kalkulatoru) za odre─Ĺenu osobu te na obrascu┬áprona─Ĺite, prema godinama (na dnu stranice), gdje se nalazi odre─Ĺeni BMI. Trebao bi biti ┼íto bli┼że podebljanoj plavoj krivulji.

Za djevoj─Źice se indeks tjelesne mase BMI ra─Źuna prema dobi i spolu
Za djevoj─Źice se indeks tjelesne mase BMI ra─Źuna prema dobi i spolu

Stanje ______________Raspon percentila
Pothranjenost ________Manje od 5. percentila
Normalna te┼żina ______5. percentila do 85. percentila
Prekomjerna te┼żina____85. do 95. percentila
Pretilost ____________Jednak ili ve─çi od 95. percentila

Comments are closed.