Isplata regresa sljedeći tjedan!

Prema najnovijim informacijama iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, regres će zaposlenima u osnovnom i srednjem školstvu biti isplaćen do petka 29. srpnja. Tako će, nakon djelomične isplate  regresa u zdravstvu i drugim javnim službama, napokon i prosvjetarima pripasti kolektivnim ugovorom zajamčenih 1250 kn.

Podsjetimo, ministar financija Zdravko Marić najavio je prije nekoliko tjedana isplatu regresa do kraja srpnja. Doslovce, u posljednji je trenutak  pronađeno rješenje prema kojem će se, unutarnjom preraspodjelom, dakle, bez rebalansa državnog proračuna, osigurati 80-ak milijuna kuna koliko iznosi  ukupan trošak isplate regresa radnicima u školama.

Isplata regresa za 2016 godinu
Isplata regresa za 2016 godinu

Unatoč tome što je jučer Sindikatu Preporod potvrđena, s vrlo visokog mjesta u prosvjetnoj administraciji, informacija o isplati regresa idući tjedan, Preporod će nastaviti sa započetom mobilizacijom članstva oko organiziranja prosvjednog skupa planiranog za 1. kolovoza ispred  Ministarstva.

Kako je sudjelovanje na prosvjednom skupu, koji će trajati do ispunjenja zahtjeva, potvrđeno od strane velikog broja članova, što ukazuje na iznimnu osjetljivost prosvjetara kada se radi o kršenju ovog materijalnog prava, očito je kako će se prosvjetne vlasti; ne ispune li ugovoreno, obećano i najavljeno; suočiti s još jednim sindikalnim pritiskom.

[IZ DRUGIH MEDIJA: Sindikat Preporod]

Kategorije Nekategorizirano