Kategorije: Vijesti
Na
19. siječnja 2021.

Izmijenjeni Vremenik natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021.

Kao što smo već pisali Nastavničke grupe Školska zbornica i 45 minuta napisale su krajem prošlog tjedna otvoreno pismo ravnateljici Agencije dr. sc. Dubravki Brezak Stamać. Upozorili su je kako je natjecanja nemoguće provesti s obzirom na to da su na snazi i dalje epidemiološke mjere. Ipak, smatraju da se natjecanja ne smiju otkazati, već da je potrebno odrediti nove datume.

Izmijenjeni Vremenik natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021.

Nakon te inicijative AZOO i MZO su donijeli odluku da se natjecanja odgode za najmanje dva tjedna. 18.1.2021. Agencija je objavila Izmijenjeni Vremenik natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021.

Također su objavljene nove smjernice za provedbu natjecnja:

NOVI kalendar školskih natjecanja za veljaču 2021

Najvažniji izvadak iz smjernica je "Školske razine natjecanja održavanju se u matičnim školama učenica i učenika koji su prijavljeni za pojedino natjecanje/smotru. Način provedbe školske razine natjecanja provest će se prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a koje će biti objavljene na mrežnim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje najkasnije do 29. siječnja 2021. godine.

Što znači da će HZJZ propisati nove preporuke za natjecanja.

Također je bitno da svim učenicima kojima je na dan pojedinog natjecanja izrečena mjera samoizolacije/izolacije imaju pravo sudjelovati na natjecanju u online okruženju.