Kalkulator plaće zaposlenih u školama u 2017. godini

Izračun plaće učitelja i profesora prema stručnoj spremi i stažu

Osnovica za obračun plaće u javnim službama za 2017. godinu
Osnovica za obračun plaće u javnim službama za 2017. godinu

Portal ucenici.com izradio je kalkulator plaće za 2017. godinu prema koeficijentima za I. skupinu zaposlenih u školama.

Kalkulator plaće za zaposlene u školama u našem kalkulatoru

Osnovica za obračun plaće u javnim službama utvrđuje se u visini od 5.315,24 kune bruto i primjenjuje se počevši s plaćom za mjesec kolovoz 2017. godine, koja se isplaćuje u mjesecu rujnu 2017. godineOva beta verzija je u tesnoj fazi te još nije moguće napraviti izračun s dodatcima na plaću. UPDATE (dodana je verzija za kalkulaciju plaća osoba na nepunoj satnici)

Napomena: Izračun je informativan i ne može se koristiti u druge svrhe. Izračun je bez dodataka na plaću.

Ova Odluka o visini osnovice objavljena je u Narodnim novinama, a stupa na snagu 1. rujna 2017. godine.

Osnovica za izračun plaće u javnim i državnim službama za 2017.

Počinju pregovori za Temeljni kolektivni ugovor u javnim službama 2017
Počinju pregovori za Temeljni kolektivni ugovor u javnim službama 2017

Zakonom o osnovici plaće u javnim službama (Narodne novine, broj 39/09 i 124/09, u daljnjem tekstu: Zakon), propisan je način određivanja osnovice plaće u javnim službama, koja se prema odredbama članka 2. Zakona, utvrđuje kolektivnim ugovorom zaključenim između Vlade Republike Hrvatske i sindikata javnih službi, a ako kolektivni ugovor nije potpisan do donošenja državnog proračuna Republike Hrvatske za narednu godinu osnovicu plaće u javnim službama određuje Vlada Republike Hrvatske posebnom odlukom.

Na temelju Zakona o osnovici plaće u javnim službama Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o visini osnovice za obračun plaće u javnim službama (Narodne novine, broj 123/16) kojom se osnovica za obračun plaće u javnim službama utvrđuje u visini od 5.211,02 kune bruto, a primjenjuje se od 1. siječnja 2017. godine, počevši s plaćom za mjesec siječanj 2017., koja se isplaćuje u mjesecu veljači 2017. godine.

Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama

Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama (Narodne novine, broj 157/17), kojim se utvrđuju prava i obveze zaposlenih u javnim službama na koje se primjenjuje Zakon o plaćama u javnim službama, sklopljen je 9. ožujka 2017.. Na snazi je bio do 1. kolovoza 2017. te se nalazi u produženoj primjeni do 1. studenoga 2017., a tim Ugovorom nije ugovorena visina osnovice za obračun plaća zaposlenih u javnim službama.

Slijedom navedenoga, Vlada Republike Hrvatske, kao poslodavac, donosi odluku o uvećanju osnovice za obračun plaća zaposlenicima u javnim službama, kako bi se osnovica za obračun plaće zaposlenih u javnim službama utvrdila u istoj visini u kojoj je utvrđena osnovica za zaposlene u državnoj službi, a koja je Sporazumom o izmjenama i dopunama Sporazuma o osnovici za plaće u državnim službama (Narodne novine, broj 123/16) sklopljenom 23. prosinca 2016. godine, utvrđena na način da je iznos osnovice za obračun plaća 5.315,24 kune bruto, a koja osnovica će biti u primjeni počevši s plaćom za mjesec kolovoz 2017. godine, a koja će biti isplaćena u mjesecu rujnu 2017. godine.

Možda vam se sviđa i

Comments are closed.