Home Upisi u srednju školu Ministrica znanosti i obrazovanja ipak Ivana Mrkonjić?

Ministrica znanosti i obrazovanja ipak Ivana Mrkonjić?

U središnjici HDZ-a predsjednik i mandatar za sastavljanje vlade Andrej Plenković s najbližim suradnicima Gordanom Jandrokovićem i Davorom Ivom Stierom obavio je posljednje pripreme za predstavljanje ministara.

Pet kandidata za ministra obrazovanja

HDZ će danasu 17 sati održati sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, pa se očekuje da će nakon toga, u srijedu, budući ministri pred saborske zastupnike. Uz Radovana Fuchsa i Damira Jelića, za resor obrazovanja i znanosti spominju se i Pavo Barišić te dvije kandidatkinje – Dubravka Brezak-Stamać, profesorica hrvatskog jezika, te fizičarka Ivana Mrkonjić, bivša državna tajnica u Ministarstvu znanosti. Obje su aktivne u stranci, pri čemu je Brezak-Stamać predsjednica Akademske zajednice HDZ-a Grada Zagreba, dok je Mrkonjić u listopadu 2012. godine bila izabrana za predsjednicu Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski. Ako se i ne nađu na ministarskim mjestima, njih dvije, kako se priča, mogle bi računati na neke pozicije u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Pogotovo zbog toga što u HDZ-u kažu da se najava o više žena odnosi i na to da kroz zamjene više žena uđe i u Sabor te da budu više zastupljene među državnim tajnicima, pomoćnicima i slično.

Najizgledniji kandidat je dr. sc. Ivana Mrkonjić. U stranci je opisuju kao pametnu i smirenu ženu koja “hoće raditi”. Osim što, očito, uživa povjerenje vrha stranke, potpuno je nepoznata široj javnosti.