Ministrica znanosti i obrazovanja ipak Ivana Mrkonjić?

U središnjici HDZ-a predsjednik i mandatar za sastavljanje vlade Andrej Plenković s najbližim suradnicima Gordanom Jandrokovićem i Davorom Ivom Stierom obavio je posljednje pripreme za predstavljanje ministara.

Pet kandidata za ministra obrazovanja

HDZ će danasu 17 sati održati sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, pa se očekuje da će nakon toga, u srijedu, budući ministri pred saborske zastupnike. Uz Radovana Fuchsa i Damira Jelića, za resor obrazovanja i znanosti spominju se i Pavo Barišić te dvije kandidatkinje – Dubravka Brezak-Stamać, profesorica hrvatskog jezika, te fizičarka Ivana Mrkonjić, bivša državna tajnica u Ministarstvu znanosti. Obje su aktivne u stranci, pri čemu je Brezak-Stamać predsjednica Akademske zajednice HDZ-a Grada Zagreba, dok je Mrkonjić u listopadu 2012. godine bila izabrana za predsjednicu Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski. Ako se i ne nađu na ministarskim mjestima, njih dvije, kako se priča, mogle bi računati na neke pozicije u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Pogotovo zbog toga što u HDZ-u kažu da se najava o više žena odnosi i na to da kroz zamjene više žena uđe i u Sabor te da budu više zastupljene među državnim tajnicima, pomoćnicima i slično.

Najizgledniji kandidat je dr. sc. Ivana Mrkonjić. U stranci je opisuju kao pametnu i smirenu ženu koja “hoće raditi”. Osim što, očito, uživa povjerenje vrha stranke, potpuno je nepoznata široj javnosti.

Prijavite se na našu mail listu!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comments are closed.