Nova ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak

Školski KaLeNDaR s praznicima za 2017./2018. godinu
Školski KaLeNDaR s praznicima za 2017./2018. godinu

Blaženka Divjak rođena je 1967. godine, a 1989. godine diplomirala je matematiku i fiziku na PMF-u. 1993. godine magistrirala je na PMF-u, dok je 1998. godine doktorirala na istom fakultetu. Profesorica je na Fakultetu organizacije i informatike, a bila je i prorektorica za studente Sveučilišta u Zagrebu.

2014. godine kandidirala se za rektoricu Sveučilišta u Zagrebu, ali izgubila je od Borasa. Objavila je 50 znanstvenih i 30 stručnih radova, izlagala je na 50 znanstvenih konferencija i 60 stručnih skupova. Autorica je 7 knjiga, od čega su dvije sveučilišni udžbenici.

Koordinirala je 14 nacionalnih i međunarodnih znanstvenih razvojnih projekata te je u još 15 sudjelovala kao suradnik. Članica je 15 međunarodnih i nacionalnih organizacija.

Prije svega mislim da je obrazovanje zaslužilo da se depolitizira. Najprije to, a onda projekti koji će biti važni ne za jednu stranku, ne za neke osobe, nego oni koji će biti važni za našu djecu i buduće generacije“, izjavila je Divjak novinarima ispred HNS-a, upitana za prioritete ako zaista postane ministricom znanosti i obrazovanja.

Kako se piše i što sve treba imati dobar zapisnik?
Kako se piše i što sve treba imati dobar zapisnik?

Njezina tri uvjeta su stvoriti čistu situaciju za provedbu kurikularne reforme, revidirati natječaj kojim je na čelo skupine za kurikularnu reformu postavljena Barišićeva savjetnica i zaposlenica Ministarstva Jasminka Buljan Culej (pokažu li se točnim sumnje o netransparentnosti, slijedi poništenje natječaja) i treći – reekipirati kadar u i oko Ministarstva obrazovanja. Zadnja dva zahtjeva u ovom trenutku čine se prilično rigorozna za HDZ. Njima bi obrazovni resor, koji je već dvije godine javna atrakcija, vladajuća stranka prepustila manje dodirljivim vodama.

Prijavite se na našu mail listu!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comments are closed.