Nova ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak

Advertisement
Školski KaLeNDaR s praznicima za 2017./2018. godinu
Školski KaLeNDaR s praznicima za 2017./2018. godinu

Blaženka Divjak rođena je 1967. godine, a 1989. godine diplomirala je matematiku i fiziku na PMF-u. 1993. godine magistrirala je na PMF-u, dok je 1998. godine doktorirala na istom fakultetu. Profesorica je na Fakultetu organizacije i informatike, a bila je i prorektorica za studente Sveučilišta u Zagrebu.

2014. godine kandidirala se za rektoricu Sveučilišta u Zagrebu, ali izgubila je od Borasa. Objavila je 50 znanstvenih i 30 stručnih radova, izlagala je na 50 znanstvenih konferencija i 60 stručnih skupova. Autorica je 7 knjiga, od čega su dvije sveučilišni udžbenici.

Advertisement

Koordinirala je 14 nacionalnih i međunarodnih znanstvenih razvojnih projekata te je u još 15 sudjelovala kao suradnik. Članica je 15 međunarodnih i nacionalnih organizacija.

Prije svega mislim da je obrazovanje zaslužilo da se depolitizira. Najprije to, a onda projekti koji će biti važni ne za jednu stranku, ne za neke osobe, nego oni koji će biti važni za našu djecu i buduće generacije“, izjavila je Divjak novinarima ispred HNS-a, upitana za prioritete ako zaista postane ministricom znanosti i obrazovanja.

Advertisement
Kako se piše i što sve treba imati dobar zapisnik?
Kako se piše i što sve treba imati dobar zapisnik?

Njezina tri uvjeta su stvoriti čistu situaciju za provedbu kurikularne reforme, revidirati natječaj kojim je na čelo skupine za kurikularnu reformu postavljena Barišićeva savjetnica i zaposlenica Ministarstva Jasminka Buljan Culej (pokažu li se točnim sumnje o netransparentnosti, slijedi poništenje natječaja) i treći – reekipirati kadar u i oko Ministarstva obrazovanja. Zadnja dva zahtjeva u ovom trenutku čine se prilično rigorozna za HDZ. Njima bi obrazovni resor, koji je već dvije godine javna atrakcija, vladajuća stranka prepustila manje dodirljivim vodama.

Advertisement
Advertisement
Kategorije Nekategorizirano