Naslovnica Upisi u srednju školu Održani prvi sastanci pregovaračkih odbora u pregovorima za Granski kolektivni ugovor

Održani prvi sastanci pregovaračkih odbora u pregovorima za Granski kolektivni ugovor

Prgovori za granske kolektivne ugovore u osnovnoj i srednjoj školi
Problematika pregovora Sindikata i Vlade

Danas su održani prvi sastananci pregovaračkog odbora Vlade RH  i sindikata za pregovore o Kolektivnom ugovoru za zaposlenike u osnovnoškolskim te u srednjoškolskim ustanovama. Sukladno Zakonu o reprezentativnosti, nakon što nije postignut sporazum o utemeljenju pregovaračkog odbora sindikata, pregovarački odbor sindikata sastavljen je od po jednog predstavnika reprezentativnih sindikata.

Prvi sastanci pregovaračkih odbora u pregovorima za Granski kolektivni ugovor

Dogovoreno  je kako će GKU važiti do 1. rujna 2017. godine., a primjenjivat će se od 13. ožujka 2017. godine, bez obzira na datum potpisivanja.

Također je dogovoreno da će se u ponedjeljak, 20. ožujka 2017. održati sastanak pravnih stručnjaka oko usuglašavanja teksta.

[ads1]

Drugi sastanak pregovaračkih odbora održat će se u srijedu 22. ožujka 2017. Na tom sastanku parafirat će se tekst GKU-a, koji će nakon toga biti proslijeđen Vladi RH na usvajanje. U Sindikatu očekujemo da Vlada RH prihvati tekst GKU-a te da će odmah nakon toga uslijediti potpisivanje GKU-a s vremenom važenja od 13. ožujka 2017. do 1. rujna 2017. godine s produženom primjenom pravnih pravila do 1. prosinca  2017.