Naslovnica Upisi u srednju školu Parafirani Granski kolektivni ugovori za OŠ i SŠ.

Parafirani Granski kolektivni ugovori za OŠ i SŠ.

Parafirani su tekstovi Granskog kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim i Granskog kolektivnog ugovora za zaposlenike u srednjoškolskih ustanova.

Kako se piše i što sve treba imati dobar zapisnik?
Kako se piše i što sve treba imati dobar zapisnik?

Granske kolektivne ugovore danas su parafirali ministar Pavo Barišić s jedne strane i predsjednici Sindikata s druge. Ovim potpisivanjem su sačuvana sva dosadašnja prava svih zaposlenika (no nisu nikako poboljšana!). GKU-i će biti sklopljeni na određeno vrijeme do sklapanja novog Kolektivnog ugovora, a najduže do 1. rujna 2017. godine s produženom primjenom pravnih pravila do 1. prosinca 2017. godine.

Primjenjivat će se od 13. ožujka 2017. godine, te će na taj način biti zaštićena sva prava zaposlenika pa tako i u periodu kada nije bilo Kolektivnog ugovora. Tekstovi Kolektivnih ugovora su gotovo u potpunosti jednaki dosadašnjim ugovorima uz male izmjene. Te izmjene su posljedica usuglašavanja s TKU-om i Zakonom o zaštiti na radu.

Prijedlog - Odluka o početku i završetku nastavne godine za 2017 2018
Prijedlog odluke o početku i završetku nastavne godine 2017./2018.

Granske kolektivne ugovore za OŠ i SŠ Vlada mora prihvatiti do kraja ožujka 2017.

Tekst GKU-a bit će na dnevnom redu Vlade RH 30. ožujka 2017. Nakon što Vlada RH prihvati tekst i ovlasti ministra Barišića za potpisivanje GKU-a uslijedit će i sam čin potpisivanja. Planirano je kako će potpisivanje biti već u četvrtak poslije podne, a rezervni termin je petak 31. ožujka 2017., do kada GKU i mora biti potpisan.

[ads1]