Home / Osnovna škola - Upisi u srednju školu 2017/2018 / Polovica učenika na satu provjerava Face! Jeste li vi među njima?

Polovica učenika na satu provjerava Face! Jeste li vi među njima?

Čak 93 posto djece u dobi od 11 do 18 godina ima profil na Facebooku, a gotovo ih polovica za vrijeme nastave pregledava statuse. Svako peto dijete primalo je uvredljive poruke ili komentare putem Facebooka, 18 posto djece navodi da bi se možda pristalo naći s nepoznatom osobom koju su upoznali na internetu, a 23,8 posto djece smatra da je zabavno slati anonimne uznemiravajuće poruke.

Facebook i škola

Ono što je opasno jest da s druge strane djeca o medijskoj kulturi uče samo 45 minuta mjesečno na satu hrvatskog jezika, a tome ih podučavaju profesori od kojih dio ni sam nije dovoljno educiran. Značajna poruka politici treba biti činjenica da 62 posto građana smatra da medijski odgoj treba uvrstiti u obrazovni sustav.

U vrijeme kad su djeca od najranije dobi “uronjena” u svijet medija i interneta i kad u većini slučajeva nisu svjesni rizika koje taj svijet nosi, potrebno je na svim razinama odgojno-obrazovnog sustava uvesti medijski odgoj i obrazovanje, poruka je današnje tematske sjednice “Medijska pismenost za sigurnost djece u svijetu medija i interneta” u organizaciji tri saborska odbora – za medije, za obrazovanje te za obitelj, mlade i sport.

Jeste li među njima!?

Pročitajte i ...

Koju srednju školu upisati? Sve o upisima u srednje škole

Koju srednju školu upisati? Sve potrebno o upisu u srednje škole.

Odabir srednje škole jedna je od najvažnijih odluka u životu svakog osmaša. Neki već godinama …

Neuspjelo mirenje – Sindikati i dalje nagovaraju Vladu da isplati dugove…

Neuspjelo mirenje sindikata javnih službi i Vlade po pitanju potraživanja iz Sporazuma o osnovici za …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *