Naslovnica Upisi u srednju školu Ponovno se zaključuju ocjene na polugodištu! Već ove godine?

Ponovno se zaključuju ocjene na polugodištu! Već ove godine?

Ministrica Divjak: Ponovno se zaključuju ocjene na polugodištu!

Ocjenjivanje po nacionalnom okvirnom kurikulumu, ocjene, škola, učitelji, učenici
Ocjenjivanje po nacionalnom okvirnom kurikulumu

Već ove nastavne godine ocjene će se ponovno zaključivati na polugodištu. Za Dnevnik je to potvrdila ministrica Blaženka Divjak. Zaključivanje ocjena ukinuo je prije pet godina tadašnji ministar obrazovanja Željko Jovanović, a vraća se ponajviše zbog zahtjeva roditelja, ali i učenika…

Prijedlog o ponovnom vraćanju ocjena na polugodištu pripremljen je za javnu raspravu. Ako se neće stići, onda ćemo to odlukom riješiti, izjavila je ministrica Divjak

Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o odgoju i obrazovanju

Iako je ministrica jasno rekla da će se već ove godine vratiti zaključivanje tu odluku nisu potvrdili državni tajnici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Hrvoje Šlezak i Lidija Kralj.

“U prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi predviđeno je vraćanje ocjenjivanja na polugodištu. Međutim, ako se Zakon kroz proceduru javnog savjetovanja i saborska čitanja i uspije usvojiti ove godine, planirano je da navedena odredba stupi na snagu i bude u primjeni sljedeće nastavne godine.” objasnio je Hrvoje Šlezak.

Lidija Kralj, državna tajnica, objavila je da ništa od toga ove godine, jer zakon tek ide u raspravu.

Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o odgoju i obrazovanju u sljedećih nekoliko dana trebao bi biti upućen u savjetovanje sa zainteresiranom javnošću.