Upisi U Srednje 2018 Kalkulatori Plaće Raspored Kalendar BMI
Upisi U Srednje 2018 Kalkulatori Plaće Raspored Kalendar BMI

Ocjene kojih predmeta su potrebne za upis u četverogodišnje škole?

Popis predmeta posebno važnih za upis


Predmeti koji su potrebni za upis u srednje škole

Računanje prosjeka školskih ocjena
Računanje prosjeka školskih ocjena

Ocjene kojih predmeta su potrebne za upis je često pitanje osmaša. Za upis u gimnazijske programe i programe obrazovanja za stjecanje strukovne kvalifikacije u trajanju od najmanje četiri godine vrednuju se zaključne ocjene u posljednja dva razreda osnovnog obrazovanja iz nastavnih predmeta: Hrvatski jezik, Matematika i prvi strani jezik te triju nastavnih predmeta važnih za nastavak obrazovanja u pojedinim obrazovnim programima od kojih su dva propisana (Popis predmeta posebno važnih za upis), a jedan samostalno određuje srednja škola od obveznih nastavnih predmeta koji se uče u osnovnoj školi.
Za programe koji se provode na jeziku i pismu nacionalnih manjina to je, u pravilu, nastavni predmet iz jezika nacionalne manjine (materinski jezik).

Popis predmeta posebno važnih za upis (ocjene iz 7. i 8. razreda)

Upis u srednje škole - Računanje bodova za srednju za upis
Računanje bodova za srednju za upis u prvi razred srednje škole

Za gimnazije će se, osim prosjeka ocjena od petog do osmog razreda bodovati i tri obvezna predmeta, te će se bodovati uglavnom biologija, povijest i geografija, za klasične latinski jezik, a za prirodoslovno-matematičke biologija, kemija i fizika.

Dodatne bodove učenicima će donijeti sudjelovanje na državnom natjecanju. Prednost pri upisu, uz uvjet da prijeđu potreban bodovni prag te uz odgovarajuće dokumente, imaju i djeca sa zdravstvenim teškoćama te oni koji žive u teškim ekonomskim, socijalnim i odgojnim uvjetima. A koliko koje mjesto donosi bodova možete vidjeti u našem KALKULATORU!

Upisi u srednju školu 2017./2018. sve o upisima u srednje
Upisi u srednju školu – sve o upisima u srednje

Možda vam se sviđa i

Comments are closed.