Premijeru je bilo žao kad je obećao da smo prvi na redu

  Štrajk u osnovnim i srednjim školama te fakultetima i znanstvenim institucijama nastavit će se i u utorak, kao i pregovori između sindikata i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Današnji pregovori nisu urodili plodom.

  “Sutra ćemo pokušati ponuditi neko rješenje, a ne znam hoće li biti prihvatljivo sindikatima”, rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar novinarima nakon odvojenih pregovora s predstavnicima Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) i Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama.

  Ministar Mornar nije htio odgovoriti na pitanje o kakvom se rješenju radi, kazavši kako je o tome rano govoriti. Izrazio je žaljenje što je do štrajka došlo i što djeca ostaju bez svog ustavnog prava na obrazovanje, makar na kraće vrijeme.

  “To je vječna dilema čije je ustavno pravo jače – sindikata da štrajkaju ili djece da imaju obrazovanje. Nama je užasno žao što je došlo do te situacije. Podržavamo zahtjeve prosvjetara za većim plaćama, mislimo da one moraju biti veće, ali ‘tajming’ nije baš sretan. Iz svih razloga koje smo puno puta ponovili“, izjavio je.

  Da bi podsjetili Ministra i Premijera donosimo citat njegove izjave kada je “kroz suze” smanjio plaće prosvjetnim radnicima:

  [divider style=”solid” top=”2″ bottom=”2″]

  Ovo je premijer izjavio 2012. godine.

  Premijeru je žao
  objavio 15. ruj 2012. 03:58 Nedeljko Begović

  Iz Jutarnjeg lista:

  ZAGREB – Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović poručio je danas svojim stranačkim kolegama na sjednici glavnog odbora SDP-a da je glavna zadaća njegove vlade održanje proračuna zbog čega “nitko ne smije pretjerivati”.

  “Najviše mi je žao profesora koji su dugo radili za malo novca”, kazao je Milanović ističući da je riječ o ljudima od kojih “puno očekujemo, a malo ih plaćamo”.

  Obećajem svima koji obrazuju našu djecu da će biti prvi na koje će se misliti čim to bude moguće, poručio je Milanović. Dodao je da će se plaće nastavnicima u osnovnim i srednjim školama povećavati prije nego sveučilišnim profesorima, jer mnogi, unatoč stupnju obrazovanja zarađuju manje od zaposlenika u lokalnim komunalnim poduzećima

  [divider style=”solid” top=”2″ bottom=”2″]