Korak po korak vodič kroz upise u srednje škole

U skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018.prijave u srednje škole učenika u sustav NISpuSŠ započele su u četvrtak 25. svibnja 2017. godine iza 12:00 sati.

Upisi u srednju školu 2019 - sve o upisima u srednje škole 2019
Upisi u srednju školu 2019 – sve o upisima u srednje škole 2019

Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na kojega kandidat želi da mu bude dostavljen SMS s PIN-om. Nakon što zaprimi PIN, kandidat pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Ukoliko PIN nije stigao SMS-om potrebno je ponovno pokušati unijeti broj mobitela. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene (RAČUNANJE BROJA BODOVA za upis), a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke. U slučaju nepravilnosti u podacima potrebno se javiti svom razredniku.

Prijave u srednje škole 2017./2018.: Korak po korak vodič za PRVE Prijave

1. U svom pregledniku upisati stranicu upisi.hr.

2. S desne strane web stranice kliknuti na “Prijava”.

Prijava u sustav upisi u prvi razred srednje skole
Prijava u sustav za upis u prvi razred srednje škole

3. Pojavit će se polja za unos korisničkih podataka.

Prijava u sustav upisi u prvi razred srednje skole 2
Polja za unos korisničkih podataka

Unesi korisničko ime i lozinku iz [email protected] sustava koju si dobio/la u školi. Ako se prijavljuješ po prvi put polje PIN ostavi prazno i klikni na “Prijavi se” nakon unosa korisničkog imena i lozinke. Zatim ćeš moći unijeti broj mobitela na koji će ti biti poslan PIN.

Ako si aktivirao/la zabranu primanja ili slanja SMS poruka trećih strana putem svog mobilnog operatera, PIN ti neće biti isporučen. Molimo da navedenu opciju provjeriš sa svojim mobilnim operaterom.

Ako si izgubio/la korisničko ime ili lozinku, javi se administratoru imenika u svojoj školi koji će ti ponovno dati podatke za prijavu.

U slučaju da si izgubio/la PIN, pošalji SMS sadržaja OPET na broj 888000 s onog broja mobitela kojeg si upisao/la u sustav kod prve prijave. Poruka se naplaćuje po cijeni definiranoj ugovorom s tvojim operaterom.

4. Ako se prijavljuješ prvi put u idućem koraku pojavljuju se polja za unos broja mobitela. Unesi broj mobitela na koji želiš primiti SMS s PIN-om. Iz prvog padajućeg izbornika odaberi predbroj mobilnog operatera, a u iduće polje upiši ostatak broja mobitela (6 ili 7 znamenki). Nakon toga klikni na “Pošalji SMS” Prijave u srednje škole

Prijava u sustav upisi u prvi razred srednje skole Za prvu prijavu broj mobitela PIN broj.
Za prvu prijavu treba unijeti broj mobitela na koji će stići PIN broj.

Zatim trebaš još potvrditi da želiš da ti se SMS s PIN-om pošalje na uneseni broj mobitela klikom na “Potvrdi”. Prijave u srednje škole

Prijava u sustav upisi u prvi razred srednje skole Potvrda za slanje PIN-a
Potvrda za slanje PIN-a

PIN ćeš dobiti u SMS poruci kroz nekoliko minuta. Ako PIN ne stigne na tvoj mobitel u roku od nekoliko minuta, nemoj slati poruku OPET, jer je moguće da je broj mobitela pogrešno unesen. U tom slučaju prijavi se u sustav bez PIN-a (upiši samo korisničko ime i lozinku iz [email protected] sustava) i nakon prijave upiši ispravan broj mobitela. Ako ne primiš SMS s PIN-om ni nakon nekoliko pokušaja unosa broja mobitela, potraži pomoć pozivom na broj 01 6661 500 ili mailom na [email protected]

Prijave u srednje škole za kandidate izvan RH

Kandidati izvan obrazovnog sustava Republike Hrvatske trebaju ispuniti registracijski obrazac i poslati ga Središnjem prijavnom uredu koji će ih registrirati u sustavu, dodijeliti im korisničke podatke za prijavu i unijeti sve potrebne podatke sa zaprimljenih dokumenata.

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu možete pronaći u publikaciji Prijave u srednje škole za školsku godinu 2016./2017. – Idemo u srednju!“ te je od iznimne važnosti da je svi kandidati pročitaju.

Ukoliko želite izračunati svoje bodove za upis i Prijave u srednje škole to možete ne našoj stranici, odnosnom našem ONLINE KALKULATORU!

Prijavite se na našu mail listu!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.