Sindikalni predstavnici pozvani u na “hitne konzultacije” u Banske dvore

Advertisement

Predstavnici sindikata, tajnica Sindikata učitelja Ana Tuškan i šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec u 14.30 će se u Vladi sastati s predstojnikom ureda premijera Zvonimirom Frkom Petešićem, posebnim savjetnikom premijera Zvonkom Kusićem i po jednim predstavnikom iz Ministarstva znanosti i Ministarstva rada, ali ne i sa ministrima.

Podsjetimo, sindikati su rekli da su spremni za razgovor, ali da očekuju službeni poziv premijera, a ne da ih poziva putem medija.

Advertisement

Za ponedjeljak je najavljen veliki prosvjed na Trgu bana Jelačića.

Poslijepodne održan je izvanredni sastanak u vladi

RANO poslijepodne održan je izvanredni sastanak u vladi na kojemu su sudjelovali premijer Andrej Plenković, ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, ministar rada Josip Aladrović, ministar financija Zdravko Marić i savjetnik premijera za obrazovanje, Radovan Fuchs.

Advertisement

Jedna od tema razgovora je i to što staviti kao novu ponudu za sindikate kako bi se okončao višetjedni štrajk u školama koji još uvijek traje.

Divjak kaže da je optimistična

Advertisement

Nakon sastanka, ministrica Blaženka Divjak dala je izjavu za medije.

“Mi smo pripremili određene analize koje su nam omogućile da vidimo koja su alternativna rješenja. Najvažnije je da se razgovara temeljem argumenata i da se otvori razgovor sa sindikatima. Radi se na tome da se dođe do nove ponude, zato su i analize Ministarstva znanosti i obrazovanja vezane uz plaće bile važne”, rekla je Divjak dodavši da će sve ono o čemu se razgovaralo i ponuda koja je na stolu prvo biti prezentirano sindikatima, a ne medijima.

Advertisement
Advertisement
Kategorije Nekategorizirano