Sretno vam s takvim odnosom prema obrazovanju!

Kako je lijepo vidjeti da svi znaju vaš posao bolje nego vi! Svi znaju koliko i što rade učitelji. Svi znaju kolike imaju plaće. Ma svi znaju bolje raditi od učitelja.
Mislim da bi najbolje bilo da ukinemo škole i da svako uči svoje dijete kod kuće. Ovako samo bez veze plaćamo te učitelje, neradnike, koji imaju 6 mjeseci slobodno, a i kad rade, ništa ne rade.. (samo ne znam kako su svi primijetili da štrajkamo, kad ionako ništa ne radimo!?).

Učimo ih, odgajamo ih, brinemo se za njih... Ali ni to nije dovoljno
Učimo ih, odgajamo ih, brinemo se za njih… Ali ni to nije dovoljno

U svakom žitu ima kukolja, pa tako i u učiteljskoj profesiji. No taj problem treba drugačije rješavati, a ne zato što neki ne rade kako treba sve učitelje treba potplatiti, podcijeniti i omalovažavati.
Mi se ne miješamo u druge poslove. To što ne vidite sve poslove koje radimo ne znači da ih ne radimo. Ako se jedan reporter javi 5 minuta u dnevnik, to ne znači da je samo 5 minuta radio taj dan! Ako neki odvjetnik bude ne sudu 15 minuta, to opet ne znači da taj dan ništa drugo nije radio. Ali kod učitelja se ne cijeni niti onaj rad koji rade s vašom djecom! Ne cijene ni roditelji, niti Vlada! S vašom djecom smo četvrtinu dana. Učimo ih, odgajamo ih, brinemo se za njih… Ali ni to nije dovoljno. Mi smo najveći neradnici u ovom društvu i jedini problem je školstvo koje očito treba ukinuti!!! Treba se riješiti škole i učitelja i svi će biti sretni! I ne može se ovo drugačije napisati nego srcem. Ne može razumom jer su sindikati i vladajući u ovih 25 godina, a i više, isprali mozak ljudima, da više ne smijemo reći da nismo zadovoljni što smo potplaćeni, što uvjeti u kojima radimo nisu niti na minimumu nekih normalnih standarda, što sami moramo kupovati papire, boje, tonere, da bi djeci najbolje objasnili sve što trebamo. Što sve radimo da djeca ne bi osjetila da sustav ne ulaže u školstvo, da im nije niti na zadnjem mjestu kada gledaju u što treba ulagati!
Profesija smo koja je najobrazovanija, ali smo najpotplaćenija (i to se može provjeriti u DZS).
Ali što je najbitnije profesija smo koja je najodgovornija za buduće generacije, a žalosno je ono društvo koje ovako govori i piše o učiteljima, jer mi oblikujemo najvrjedniji svjetski resurs = DJECU!
A to želite povjeriti nekome tko je degradiran, vrijeđan n a svakom koraku, koga ne cijeni nitko, a koji je uz to i potplaćen!?
Sretno vam u budućnosti!!!