Naslovnica Upisi u srednju školu U pripremi je druga faza programa e-Škole!

U pripremi je druga faza programa e-Škole!

U pripremi je druga faza programa e-Škole, tj. veliki projekt u koji se planira uključenje najmanje 700 novih škola u razdoblju 2019. do 2022. godine.

e-škole budućnosti, E-Škole dobile zeleno svjetlo
e-škole

U tijeku je prva faza, pilot projekt “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola, čiji je nositelj CARNet, a mjerodavno tijelo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja. U sklopu projekta, 151 škola oprema se bežičnom lokalnom mrežom, jednom interaktivnom učionicom s tabletima i pametnim ekranom te jednom prezentacijskom učionicom, a učitelji i nastavnici dobivaju uređaj za korištenje u radu (tablet, hibridno računalo ili prijenosno računalo). Fokus projekta je na prirodoslovnim predmetima, za koje se razvijaju digitalni obrazovni sadržaji te scenariji poučavanja za primjenu digitalnih sadržaja i alata, kao i niz drugih usluga. Učitelji i nastavnici tijekom projekta prolaze edukaciju, kako bi mogli sto kvalitetnije koristiti opremu, sadržaje i usluge iz projekta.

Pilot projekt dio je šireg programa e-škole koji se provodi kroz vise projekata informatizacije školskog sustava, u razdoblju od 2015. do 2022. godine. Obje faze projekta financiraju se većim dijelom (85%) iz strukturnih fondova Europske unije.

Druga faza programa e-Škole!

Radi pripreme velikog projekta potreban nam je uvid u potrebe škola, kao i trenutno stanje digitalne zrelosti, prema kojima ćemo planirati drugu fazu, odnosno opremanje škola, razvoj usluga i sadržaja te edukacija zaposlenika škola. Zbog toga CARNet pokreće upitnik samoevaluacije digitalne zrelosti škola koje nisu uključene u projekt e-Škole.

Upitnik će popunjavati ravnatelji škola uz pomoć administratora resursa, koji raspolažu s vise informacija o opremljenosti škola. Online upitnik bit će otvoren od 15. svibnja do 4. lipnja 2017. godine, a poveznicu za popunjavanje poslat ćemo naknadno e-mailom. Škole koje popune upitnik dobit će dodatne bodove pri prijavi za sudjelovanje u drugoj fazi projekta.

Stoga vas pozivamo da se uključite u kraće informativne webinare na kojima ćete dobiti detaljnije upute za popunjavanje upitnika.

[ads1]

U pripremi je druga faza programa e-Škole!
U pripremi je druga faza programa e-Škole!

Prvi webinar za ravnatelje, na kojem ćete biti upoznati s konceptom digitalne zrelosti, održat će se 5. svibnja u 13 sati, a bit će ga moguće pratiti na sljedećoj poveznici: https://connect.carnet.hr/e-skole/.

Drugi webinar za ravnatelje i administratore resursa, koji će ravnateljima pomagati pri popunjavanju ankete, pružit će uvid u detaljnije informacije o popunjavanju, a održat će se nakon otvaranja upitnika 16. svibnja u 13 sati, također na gore navedenoj poveznici.

Na webinarima će biti moguće postavljanje pitanja vezano uz samovrednovanje digitalne zrelosti škola. Snimke webinara bit će dostupne na CARNetovom portalu Meduza https://meduza.carnet.hr/.

Vise informacija o projektu e-Škole možete pronaći na web stranicama projekta: https://www.e-skole.hr, a svoje upite o projektu i samoevaluaciji možete uputiti CARNetovom helpdesku na [email protected]