U utorak (19.11.2019.) kreće frontalni štrajk u školama dok se ne ispune zahtjevi za većim koeficijentima

Advertisement

Sindikati obrazovanja mijenjaju taktiku. Kada sutra započne najavljeni štrajk u svim školama, on neće stati do ispunjenja zahtjeva. Tu je informaciju službeno potvrdio predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenim u srednjim školama Branimir Mihalinec

Ovaj frontalni štrajk koji kreće od sutra u skladu je s ranijim najavama sindikata obrazovanja da će zaoštriti retoriku i kao odgovor na posljednju ponudu Vlade, koju sindikati ocjenjuju sramotnom, nižom od prijašnje te pokušajem omalovažavanja štrajkaša i zaposlenih u obrazovanju. Iz poštovanja prema žrtvama Vukovara i Škabrnje danas su privremeno obustavljene prosvjetne štrajkaše aktivnosti. U mnogim osnovnim i srednjim školama palile su se svijeće i održavali prigodni programi. No, već sutra štrajk se nastavlja.

Advertisement

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama donijeli su odluku kako će u utorak štrajkati u svim županijama, te kako će i nakon toga, štrajk nastaviti do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Sindikalni čelnici najavili su da će u utorak objaviti i rezultate sindikalnog referenduma među članstvom i štrajkašima. Po podacima koje su predstavili prošloga tjedna, Vladina ponuda odbijena je s više od 95 posto glasova.

Advertisement
Advertisement
Kategorije Nekategorizirano