Vremenik natjecanja i smotri u školskoj godini 2018./2019.

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je vremenik i upute za provedbu natjecanje i smotri učenika/ca osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2018. godini. Vremenik održavanja školskih, županijskih i državnih razina natjecanja i smotri dostupan je na našim stranicama, a upute za provedbu natjecanja i smotre mogu se potražiti ovdje.

Vremenik školskih natjecanja siječanj 2019. godine
Vremenik školskih natjecanja siječanj 2019.
Vremenik školskog natjecanja veljača 2019. godine
Vremenik školskog natjecanja veljača 2019. godine

Vremenik i upute za provedbu natjecanja i smotri u školskoj godini 2018./2019.

Provođenje natjecanja i smotri učenika/ca osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske koordinira Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji sa strukovnim društvima i udrugama. Agencija za odgoj i obrazovanje odlučuje o kategorijama natjecanja i smotri uz prethodnu suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Upute za organizaciju i provođenje pojedinih natjecanja i smotri objavit će se naknadno u Katalogu natjecanja i smotri.

Na natjecanjima i smotrama sudjeluju učenici koji se kao pojedinci ili članovi određene skupine ističu znanjem, vještinama ili sposobnostima u skladu s programom i pravilima pojedinog natjecanja ili smotre. Natjecati se mogu redoviti učenici osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u skladu s načelom slobode izbora svakog učenika. Pod istim uvjetima na natjecanjima mogu sudjelovati i učenici s teškoćama, kojima će organizator natjecanja osigurati primjerene tehničke uvjete za sudjelovanje.

Jednog ili više učenika na natjecanju ili smotri u pravilu prati mentor koji ga je pripremao za natjecanje ili smotru.

Svrha natjecanja i smotri je predstavljanje rezultata rada, znanja, vještina, sposobnosti i kompetencija učenika i njihovih mentora na određenom području. Također, natjecanja i smotre se organiziraju zbog poticanja i motiviranja na sudjelovanje učenika te međusobno natjecanje učenika i natjecanje učenika sa samim sobom.

Opće upute za provedbu i detaljan vremenik natjecanja može se pronaći na stranicama AZOO.

Kategorije Nekategorizirano