Zaposleni u državnim i javnim službama će dobiti božićnice!

Božićnice doista stižu u siječnju
Božićnica mora biti isplaćena
Božićnica mora biti isplaćena

Ministar financija jučer je RTL-u Danas potvrdio da neće riskirati tužbe radnika, a Krešimir Sever iz sindikata danas potvrđuje – božićnice doista stižu. Oko 240.000 zaposlenih u državnim i javnim službama ipak će dobiti božićnice za 2016.! Ukupni iznos od oko 270 milijuna kuna, odnosno oko 1.250 kuna po zaposlenom, bit će isplaćeno početkom siječnja.Naime, taj iznos nije bio predviđen za ovu godinu jer se Vlada nadala dogovoru sa sindikatima, ali izgleda da od dogovora neće biti ništa.

Ministar financija Zdravko Marić jučer je RTL-u Danas potvrdio da neće riskirati tužbe radnika, a Krešimir Sever iz sindikata danas potvrđuje – božićnice doista stižu!

Učitelji u zemlji čudesa
“Učitelji u zemlji čudesa”

“Jasna je obaveza po kolektivnom ugovoru i posljednja informacija je da ministar financija kaže da će ta obaveza biti isplaćena u siječnju 2017. To su u prvome redu svi koji rade po raznim ministarstvima i u javnim službama, oni koji rade u zdravstvu, socijali, obrazovanju, policija, porezni službenici – ukupno 240 tisuća zaposlenih”, kaže predsjednik Nezavisnih sindikata Hrvatske Krešimir Sever.

Možda vam se sviđa i Više od ovog autora

Comments are closed.