Naslovnica IZ ŠKOLSKOG ŽIVOTA Projekt „Matematika između realnog i virtualnog“

[IZ ŠKOLSKOG ŽIVOTA] Projekt „Matematika između realnog i virtualnog“

Završna konferencija projekta „Matematika između realnog i virtualnog“

Završna konferencija projekta Matematika između realnog i virtualnog
Završna konferencija projekta Matematika između realnog i virtualnog

Završna konferencija projekta „Matematika između realnog i virtualnog“ održana je 10. listopada 2016. u hotelu Westin u Zagrebu. Glavni cilj projekta bio je osuvremeniti pristup poučavanju matematike novim kurikulumom za fakultativnu nastavu te razviti kapacitete za njegovu provedbu. Projekt je trajao godinu dana, a realiziran je uz potporu Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala u ukupnom iznosu od 1.016.019 kuna. Projekt je inicirala zagrebačka XV. gimnazija, u partnerstvu s XII. gimnazijom iz Zagreba, gimnazijom Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca i gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec.

Rezultate projekta predstavili su članovi projektnog tima, i to redom Sanja Antoliš, Vesna Smadilo, Snježana Lukač i Tamara Srnec, a kroz primjere dobre prakse sa studijskog putovanja u Lahr uzvanike je provela Jelenka Anić. Ciljeve i module izrađenog kurikuluma izložili su Štefanija Požgaj i Miljenko Blažeka, o ishodima učenja u fakultativnoj nastavi matematike govorila je Dubravka Toldi, o učenju i poučavanju Maja Đerek, a Petra Čukec i Dijana Soldić upoznale su sudionike konferencije s vrednovanjem u fakultativnoj nastavi. U projektu su razvijeni vježbenice i priručnik za nastavnike o kojima su govorile Aneta Copić i Eva Špalj, a nakon toga je Sanja Vučetić predstavila rezultate pilot testiranja.

Okupljenima su se obratili i ravnatelji svih gimnazija koje su sudjelovale u projektu:

Projekt Matematika između realnog i virtualnog
Projekt Matematika između realnog i virtualnog

Ljiljana Crnković iz XV. gimnazije
Blaženka Ječminek  iz XII. gimnazije Zagreb
Stipo Tomić iz Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci
Tea Dragić Runjak iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec

Po završetku službenog dijela, sudionici konferencije su razmijenili dojmove i iskustva. Kurikulum razvijen tokom projekta uskoro će biti dostupan na internetskoj stranici XV. gimnazije (www.mioc.hr).

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost XV. gimnazije.